Cigrons

Els cigrons són unes llegums molt energètiques, nutritives i equilibrades que, a més a més, poseeixen propietats medicinals.

Destaca el contingut de vitamines, proteïnes i minerals, dins d’aquests últims cal subratllar el ferro. Els cigrons porten tres vegades més de ferro que la carn. Tot i estar a l’abast econòmic de tothom, la gent desconeix les propietats medicinals dels cigrons.

Les seves fibres i actius com el magnesi, entre altres elements, els fan ideals per reduir el colesterol dolent i beneficiar el trànsit intestinal. També són recomanables per la diabetis, anemia, problemes del colon, la hipertensió, són anticancerígens i diurètics.

A l’Antiga Grècia es menjaven cigrons als banquets fúnebres, ja que el seu consum es recomanava en estats depressius per disminuir l’estrés i el nerviosisme.

La següent taula ens mostra els components nutritius més importants dels cigrons per 100 grams d’aquest aliment:

Captura de pantalla 2014-05-05 a la(s) 14.13.34

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s