Pera

La pera és refrescant i nutritiva, aporta minerals i diferents minerals. És una fruita de gra molt rica en aigua (més del 85%). Per tant, no és un aliment energètic, ja que 100 g. proporcionen només 61 Kcal.

Dins la pera destaca la fibra, és de les fruites més altas en relació a l’aportació de fibra.

Tot i no ser un aliment energètic, la pera conté gairebé un 12% de carbohidrats, els quals apareixen en forma de sucres senzills. És diguéssim una font d’energia ràpida, concentrada en aquest 12% de sucres.

Pel que fa a vitamines, la pera cal mencionar l’aportació de la pera de Vitamina C i de Vitamines del grup B. També conté les vitamines E i K però en menors quantitats.

En relació als minerals de la pera, cal esmentar sodi, calcil, magnesi, manganesi, ferro, coure fòsfor i sobretot potassi. En la seva composició trobem també tanins, que tenen una funció astringent i antinflamatòria. Per altra banda, la pera també és rica en àcid fòlic.

Aquesta fruita de gra també comporta un suau efecte diurètic.

En la següent taula veiem les propietats nutricionals de la pera per 100 grams:

Captura de pantalla 2014-05-08 a la(s) 13.52.20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s