Llenties

Les llenties són uns llegums que ajuden a reduir el colesterol, són unes aliades en contra la diabetis, faciliten la digestió, són bones per controlar el pes i són indicades per prevenir el càncer. Les llenties són una font de Vitamina K i també són riques en fòsfor.

La fibra soluble de les llenties ajuda a eliminar el colesterol, ja que s’uneix al mateix reduint els nivells de colesterol a la sang. Als diabètics també els hi interessa aquesta aportació de fibra soluble de les llenties, ja que aquesta atrapa els carbohidrats. Això retrassa la digestió i l’absorció, ajudant a evitar grans oscil·lacions als nivells de sucre en sang durant tot el dia. La fibra per altra banda provoca un augment en el tamany dels intestins, aquest fet accelera el viatge dels residus d’aliments de l’organisme, per aquest motiu són ideals per ajudar a alleujar l’estrenyiment i per controlar més el pes. La fibra dietètica de les llenties també disminueix el risc a contraure una malaltia cardíaca.
Un estudi fet per el Departament de Nutrició de l’Escola de la Salut Pública de Harvard a Boston, ha demostrat que les dietas en que es consumeixen moltes llenties i cigrons (rics en isoflavones) redueixen el risc de desenvolupar càncer de mama. En les llenties els minerals que destaquen són el fòsfor i el ferro. De 100 g. de llenties 411 mg. són de fòsfor i 8.20 mg. de ferro.

Aquest aliment també té una alta quantitat de Vitamina K. Aquesta vitamina fa que les llenties siguin beneficioses per una correcta coagulació de la sang.

Cal destacar també l’àcid fòlic o Vitamina B9 de les llenties que fan d’aquest, un aliment molt recomanable en les etapes d’embaraç o lactància.

En la següent taula podem veure les propietats nutricionals de les llenties per 100 g. d’aquest llegum:

Captura de pantalla 2014-05-15 a la(s) 14.23.12

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s