Enciam

L’enciam és una hortalissa rica en Vitamina K, Vitamina C i aigua. També és rica en potassi fet que ajuda a mantenir la potencia muscular. Es recomana l’enciam en dietes per perdre pes ja que és un aliment baix en calories.

La gran aportació de Vitamina K fa que l’enciam sigui beneficiós per una correcta coagulació de la sang. Aquest aliment també està indicat per millorar el metabolisme dels ossos. És una hortalissa baixa en calories.

L’enciam és el complement perfecte per una dieta especialitzada a la pèrdua de pes. Per perdre pes de forma eficaç, s’ha de reduir la ingesta de calories diàries. L’enciam també conté un gran percentatge d’aigua, fet que pot ajudar a satisfer la gana més ràpidament.

L’alt contingut de fibra de l’enciam fa que sigui un excel·lent complement per netejar l’aparell digestiu. La fibra és una substància que no es digereix, així doncs actua com una esponja empenyant els residus a través dels instentins. Les dietes altes en fibra, tenen un risc menor de desenvolupar malalties cardíaques i diabetis. Per augmentar la seva eficàcia, és recomanable beure al menys vuit vasos d’aigua al dia, en cas contrari, podries patir estrenyiment o expulsar una femta massa compacta.

L’alt contingut de Vitamina C de l’enciam fa que sigui un vegetal saludable per el cor. En particular, la Vitamina C evita que el colesterol es torni enganxós i s’enganxi a les parets dels vasos sanguinis. Per tant, si pateixes una malaltia cardíaca o tens un historial familiar de malalties cardíaques hauries d’incluir una o dos racions d’enciam a la teva dieta, amb la finalitat de mantenir el teu cor sa.

El potassi no només és essencial per la salut del cor, sinó que també és necesari per la força muscular. Si els teus nivells de potassi són baixos, pots experimentar una debilitat muscular. Per tant, el consum d’aliments rics en potassi és essencial per mantenir la força muscular.

La següent taula mostra les propietats nutricionals de l’amanida per 100 g. d’aquesta hortalissa:

Captura de pantalla 2014-05-16 a la(s) 14.46.31

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s