Pipes de Girasol

Les pipes de girasol sense sal són un aliment molt nutritiu i adient en una dieta equilibrada. Les pipes són un aliment ric en fòsfor, Vitamina E, Vitamina B9 entre d’altres. Aquest fruit sec milloren la circulació, el sistema immunitari, la cicatrització de ferides i la metabolització de proteïnes.

El potassi present a les pipes de girasol ajuda a millorar la circulació, regulant la pressió arterial. Per tant, és un aliment beneficiós per les persones que pateixen hipertensió. A mé a més, el potassi que contenen ajuda a regular els fluïts corporals i pot ajudar a prevenir les malalties reumàtiques o artritis.

L’alt contingut de zinc que trobem a les pipes de girasol sense sal facilita al nostre organisme la assimilació i l’emmagatzematge de la insulina. El zinc contribueix a la maduresa sexual, ajuda al procés de creixement i és beneficiós pel sistema immunitari, per la cicatrització de ferides (astringent) i per ajudar a la metabolització de proteïnes. El zinc també ajuda a combatre la fatiga i intervé en el transport de la Vitamina A a la retina.

Les pipes de girasol sense sal, són també un aliment ric en fòsfor, el qual ajuda a mantenir els nostres ossos i les nostres dents sanes, així com una pell equilibrada (PH natural). Per altra banda, el fòsfor proporciona una major resistencia física. Aquest mineral, contribueix també a millorar les funcions biològiques del cervell.

Les pipes de girasol sense sal, per la seva gran aportació de Vitamina E, són un aliment beneficiós pel nostre sistema circulatori. Un altra propietat a contemplar és el fet que les pipes són antioxidants, beneficioses per la vista i útils per prevenir la malaltia del Parkinson.

Pel seu alt contingut de Vitamina B1, el consum de pipes de girasol sense sal ajuda a superar l’estrés i la depressió. Els aliments rics en vitamina B1 o tiamina, com aquest fruit sec són molt recomanables en el període d’embaraç o lactància i també en períodes d’operacions o convalescència, ja que en aquests hi ha un major desgast d’aquesta vitamina. Altres vitamines que trobem a les pipes de girasol sense sal són la Vitamina B5 que ajuda a combatre l’estrés i les migranyes i a reduir l’excés de colesterol. La Vitamina B6 fa que aquest fruit sec sigui indicat en casos de diabetis, depressió i asma; inclús per prevenir malalties cardíaques i per ajudar a la lluita contra el càncer. Pel que fa la Vitamina B9 (àcid fòlic) fa que les pipes de girasol també siguin indicades per a persones alcohòliques o fumadores.

No obstant les pipes de girasol sense sal, són un aliment calòric, amb un gran aportació de calories. Aquest fet fa que aquest fruit sec no sigui recomanable per mantenir el pes o en dietes per aprimar-se.

La següent taula mostra les propietats de les pipes de girasol sense sal per 100 g. d’aquest fruit sec:

Captura de pantalla 2014-05-17 a la(s) 13.47.30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s