Pansa

Les panses contenen gran quantitat de carbohidrats en forme de sucres, fet que les converteix en un aliment enèrgic. També són riques en potassi. Els beneficis de les panses són dignes de descobrir.

El potassi present a les panses ajuda a millorar la circulació, regulant la pressió arterial. Per tant, és un aliment beneficiós per les persones que pateixen hipertensió. A més a més, el potassi que contenen ajuda a regular els fluïts corporals i pot ajudar a prevenir les malalties reumàtiques o artritis.

Quan ingerim panses, la fibra present a elles de forma seca, s’infla per l’absorció d’aigua. Això ajuda a alleujar el símptomes de l’estrenyiment.

Les panses són un aliat a favor de l’augment de pes. Aporten grans quantitats de fructosa i glucosa, fet que les converteix en un fruit sec energètic. Per tant, formen una part important en les dietes d’atletes i culturistes que necessiten un gran quantitat d’energia. També s’utilitzen les panses en dietes per engreixar-se sense acumular colesterol. Això és degut a a presencia de moltes vitamines, aminoàcids i minerals (tals com el seleni, el fòsfor etc.) que faciliten l’absorció d’altres nutrients i proteïnes al nostre cos.

L’acidosis és un estat en el que augmenta l’acidesa a la sang o en els gasos del sistema respiratori. La font d’aquests àcids en els dos casos és el nostre estòmac. Aquest estat és molt perjudicial pel cos, ja que pot donar lloc a una sèrie de problemes com malalties de la pell, dany als òrgans interns, artritis, gota, càlculs renals, pèrdua de cabell, malalties cardíaques, tumors i inclús càncer. Les panses són una bona font de potassi i magnesi, dos components antiàcids, els quals són molt efectius en la reducció de l’acidesa.

Les panses contenen un gran quantitat de ferro, un mineral que ajuda directament a tractar l’anemia. També conté molts membres del complex de la Vitamina B, que són essencials per la formació de sang. El coure de les panses també ajuda a la formació de glòbuls vermells.

Les panses estimulen la libido i indueixen a la excitació, principalment degut a la presència d’un aminoàcid anomenat arginina. Aquest es beneficiós en el tractament dels problemes d’erecció, es recomana per aquells que pateixen impotència sexual.

Les panses van bé per la febre, ajudan a curar-la lluitant contra les infeccions virals i bacterianes. Aquest fruit sec també és beneficiós per la salut òssia, ja que contenen calci. Ajuden a prevenir la osteoporosis induïda per la menopausa en les dones i molt beneficiosa pels ossos i les articulacions. Una altra propietat són uns antioxidants de les panses que milloren la salut ocular, sumat a la gran quantitat de Vitamina A que també reforça aquest aspecte. Per altra banda, les panses protegeixen les dents contra càries, reforcen les dents i regulen la presència de gèrmens bucals.

La catequina és un antioxidant molt eficaç per la prevenció de tumors i de càncer de colon. Les fibres eviten la excreció de la bilis, la crema de colesterol i d’aquesta manera garanteixen una bona salut cardíaca.

La següent taula mostra les propietats de les panses per 100 g. d’aquests fruits secs sense closca:

Captura de pantalla 2014-05-18 a la(s) 11.19.29

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s