Mongetes blanques

Les mongetes com tots els llegums aporten propietats nutricionals molt positives i beneficis pel nostre organisme. Aquest llegum és ric en fòsfor, manganesi, potassi, fibra i Vitamina B9. A més a més, és un aliment baix en colesterol.

El potassi present a les mongetes ajuden a millorar la circulació, regulant la pressió arterial. Per tant, és un aliment beneficiós per les persones que pateixen hipertensió. A més a més, el potassi que contenen ajuda a regular els fluïts corporals i pot ajudar a prevenir les malalties reumàtiques o artritis. Les mongetes no porten colesterol, fet que les fa adients pel nostre sistema circulatori i el nostre cor.

Les mongetes són també un aliment ric en fòsfor, el qual ajuda a mantenir els nostres ossos i les nostres dents sanes, així com una pell equilibrada (PH natural). Per altra banda, el fòsfor proporciona una major resistencia física. Aquest mineral, contribueix també a millorar les funcions biològiques del cervell.

La fibra també és un dels nutrients oficials de les mongetes. Ajuda a afavorir el trànsit intestinal. Incluir aliments amb fibra a la dieta, com aquest aliment, també ajuda a controlar la obesitat. A més a més, és recomanable per millorar el control de la glucemia en persones amb diabetis, reduir el colesterol i prevenir el càncer de colon.

Les mongetes són un aliment ric en àcid fòlic (Vitamina B9), per tant molt recomanable en etapes d’embaraç o de lactància. També pot ajudar a persones alcohòliques o fumadores, ja que aquests hàbits ocasionen una mala absorció de l’àcid fòlic.

La següent taula mostra les propietats nutricionals de les mongetes per 100 g. d’aquests llegums:

Captura de pantalla 2014-05-20 a la(s) 15.08.24

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s