Xai

La carn de xai és un aliment ric en Vitamina B6 i zinc i baixa en sucres.

L’alt contingut de zinc que trobem a la carn de xai facilita al nostre organisme la assimilació i l’emmagatzematge de la insulina. El zinc contribueix a la maduresa sexual, ajuda al procés de creixement i és beneficiós pel sistema immunitari, per la cicatrització de ferides (astringent) i per ajudar a la metabolització de proteïnes. El zinc també ajuda a combatre la fatiga i intervé en el transport de la Vitamina A a la retina.

L’abundància de Vitamina B6, present a la carn de xai fa que sigui un aliment molt recomanable en casos de diabetis, depressió i asma. A més a més, la vitamina B6 del xai ajuda a prevenir malalties cardíaques i inclús pot ajudar en la lluita contra el càncer.

La següent taula mostra les propietats nutricionals del xai per 100 g. d’aquesta carn:

Captura de pantalla 2014-05-20 a la(s) 15.22.16

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s